[Video] “Raya terkejut..” Baju Raya Tak Sempat Siap, Pemuda Ini Tampil Dengan Baju Melayu ‘Unik’

Pada kali ini, kita dikejutkan dengan pengumuman raya Aidilfitri pada 2 Mei 2022 yang mana telah menyebabkan ramai tidak menyangka kita akan beraya awal sehari daripada tarikh sepatutnya.

Disebabkan pengumuman lebih awal, ramai terpaksa melakukan persiapan raya secara pantas dan agak kalut untuk menguruskan semua perkara.

Perkara yang paling penting adalah tempahan baju raya yang haruslah dikenakan dengan warna yang sedondon dan potongan baju yang betul bagi memastikan semua kelihatan segak tampan dan ayu untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri.

Sebaliknya, lain pula yang terjadi pada seorang lelaki ini apabila baju Melayu yang dipakainya tidak berlengan gara-gara tak sempat siap telah meraih perhatian netizen.

Melalui perkongsian video oleh seorang pengguna akaun di TikTok yang bernama @hzqfzan menunjukkan dia sedang mengenakan baju melayu yang akan dipakai pada pagi raya.

Dalam pada itu, apa yang lebih melucukan adalah baju Melayu yang dipakainya itu tidak berlengan dan berpoket sama sekali.

Disebabkan baju raya itu sangat pel!k dan ganj!l , pemuda itu begitu r1sau dan pen1ng kepala memikirkan bagaimana dia hendak solat raya nanti.

Dia kemudiannya memikirkan solusi dan penyelesaian kepada masαlah itu dengan mencuba pelbagai fashion yang agak pel1k namun idea yang ditunjukkan oleh pemuda itu sungguh kelakar.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen begitu terhibur dengan baju yang dipakai oleh pemuda itu.

Ada juga yang memberikan idea dan pendapat kepada pemuda itu untuk menyelesaikan masαlahnya itu sehingga dia membuat video seterusnya untuk menunjukkan hasilnya.

Untuk makluman, video yang dikongsi olehnya itu telah mendapat sehingga 2 juta jumlah tontonan dan hampir 210 ribu tanda suka oleh netizen.

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Seismik

[2] Gambar dan Video: TikTok @hzqfzan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.