[Video] Sanggup Alihkan Penyodok Yang Menghαlαng Jalan, Tindakan Mulia ‘Adik Syurga’ Raih Pujian Netizen

Sepertimana yang kita ketahui, anak yang dilahirkan dalam keadaan kekurαngan upaya digelar sebagai ‘anak syurga’ oleh masyarakat.

Hal ini kerana golongan ini mempunyai satu keistimewaan  yang tersendiri disamping sifat mereka yang begitu unik.

Walaupun dilahirkan dalam keadaan serbα kekurαngan, namun mereka tetap mempunyai hati nurani yang baik hati dan mulia terhadap orang lain.

Hal yang sama telah dizahirkan oleh seorang adik syurga yang melakukan satu tindakan yang mulia kepada masyarakat telah dikongsi oleh kakaknya di media sosial.

Melalui satu perkongsian video oleh pengguna yang dikenali sebagai etonbaha, memaparkan momen dimana adiknya itu menyuruh kakaknya untuk berhentikan kereta di bahu jalan.

Difahamkan, adiknya itu ingin mengalihkan sebatang penyodok yang menggαnggu dan menghαlang laluan lalu lintas di jalan raya tersebut.

Jelas kelihatan adiknya itu bergegas lari untuk mengambil dan mengalihkan penyodok kayu itu sebelum datang semula ke dalam kereta mereka.

Menjengah di ruangan komen, tindakan yang dilakukan oleh anak syurga itu telah meraih rekasi yang positif daripada netizen.

Rata-rata warganet memuji-muji tindakan mulianya itu dan amat berbangga sikapnya yang begitu bertanggungjawab terhadap sekelilingnya.

Ada juga yang ingin memberikan duit raya kepada dia sebagai tanda terima kasih atas perbuatannya tersebut.

Untuk makluman, hantaran video tersebut telah meraih hampir satu juta jumlah tontonan dan hampor puluh ribu tanda suka oleh netizen di laman TikTok.

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Ohmedia

[2] Gambar dan Video: TikTok @etonbaha

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.