(Video) Tak Mahu Beratur, Sαnggup Beli Nasi Chef Ammar Dengan Reseller, Hαrgαnyα Jadi Buαlαn Ramai

Sebelum ini, isu harga nasi arab dari air tangan Chef Ammar jadi bualan han’gat.

Walaupun harga nasi arab mandy dari chef itu ma’hal, ia semakin mendapat sambutan ramai sehinggakan ramai orang sanggup beratur panjang dan lama untuk membelinya.

Sekali lagi, i’su berkaitan Chef Ammar mendapat perhatian iaitu terdapat segelintir individu sanggup menjadi reseller kepada nasi arab itu.

Walaupun harga agak ma’hal (RM65) dari harga yang dijual dari Chef Ammar (RM50), dengan perbezaan RM15, ia tetap mendapat sambutan.

Selain itu, terdapat juga pelanggan yang ri’sau jika tidak dapat membeli nasi arab, selepas pe’nat le’lah beratur panjang.

Makan tidak hairanlah mereka sanggup beli pada harga yang lebih ma’hal sedikit asalkan dapat merasa air tangan chef itu.

Video perkongsian jual beli nasi arab itu berjaya meraih tontonan sebanyak 679.1K, 30.4K dan hampir 1k komen.

Manakala, tinjauan di ruangan komen, rata-rata netizen bersependapat bahawa proses jual beli itu tidak sa’lah kerana tidak memo’tong barisan.

@ayie: Dia jual service. Berdiri tengah panas beratur panjang. Target dia pada orang yang nak makan nasi arab chef Ammar tapi ma’las beratur.

@Leeya dhia: aku rela bayar ma’hal dr kena beratur 

@Incik Mimpi: reseller ni mcm personal shoper la. caj servis dia beratur. klo rasa ma’hal, boleh beratur. reseller ni target org ma’las beratur. aku rasa berbaloi je

Sumber:

[1] Rujukan, Oh Media

[2] Gambar utama, Hot Stuff Malaysia dan @a.xyuuu

[3] Gambar lain-lain dan video, @a.xyuuu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.