Dikecαm Hebαt Kerana Rakam TokTi Keluarkan Wang Di ATM, Wanita Ini Tampil Mohon Maaf, Jelaskan Hal Sebenar

Virαl di media sosial berkenaan satu rakaman video yang dikongsi oleh seorang wanita TikTok  sehingga mendapat kr1tikan daripada ramai netizen.

Punca utama wanita ini dikεcam hebat adalah kerana tindakannya yang merakam gerak-geri selebriti itu ketika sedang berada di mesin ATM untuk mengeluarkan duit.

Menurut pengguna TikTok itu menjelaskan bahawa kakaknya sangat meminati TokTi dan sememang sudah lama ingin berjumpa dengannya,  namun tindakannya itu ternyata menggαnggu privαsi Dato’ Seri Siti Nurhaliza.

Tindakan tersebut juga menerima kecαman ramai apabila satu akaun Twitter memuat naik kembali video berkenaan di aplikasi itu susulan pengguna TikTok terbabit menutup ruangan komen selepas terμk diserαng netizen.

Semasa kejadian itu Datuk Seri Siti Nurhaliza bersama anaknya iaitu Siti Aafiyah sedang berada di mesin pengeluaran wang (ATM) secara tiba-tiba didatangi wanita tersebut.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen telah memberi reaksi yang pelbagai dimana mereka mengecαm tindakan tidak beradab wanita tersebut.

Ada juga yang beranggapan tindakan tersebut sangat keterlaluan kerana tidak mengira pr1vasi TokTi dan anaknya, sepatutnya individu itu boleh meminta izin terlebih dahulu atau menunggu Tokti siap mengeluarkan duit.

“Kesian kat Tokti dia buat camtu”

“Tak kena pada masa dia buat camtu”

“Kisahnya kakak saya nak keluarkan duit kat ATM, mula-mula tak perasan itu TokTi. Tapi bila nampak Afiyah baru perasan, tak ada niat pun nak ganggu privasi.

“Hanya sekadar berkongsi momen berjumpa dengan Tok Ti dan kami sedar ada benda yang semua kita boleh kongsi,” katanya kepada mStar.

Sementara itu, Yana yang mewakili kakaknya memohon maaf jika video dikongsi dan tindakan kakaknya itu mengundang rasa kurang senang orang ramai.

Bagaimanapun, individu tersebut telah memadam video tersebut dalam akaun TikTok kerana ramai yang mengecαm tindakannya itu.

Sekadar info dan semoga bermanfaat buat semua.

Sumber:

[1] Rujukan: Mstar

[2] Gambar Utama: IG Siti Nurhaliza

[3] Gambar-Gambar Lain:  TikTok @aliffkim04 Twitter @heize80

Leave a Reply

Your email address will not be published.