“Seluruh badan kenα..”Anak Ke-2 Amyra Rosly Kena ‘Kawasaki Infεction’, Ini Perkembangan Kesihαtαnnyα Yang Terkini

Semalam, pelakon terkenal Amyra Rosli berkongsi perkembangan kesihatan terkini anaknya, Ayra Aryssa, yang dikhabarkan mengalami de’mam panas, sejak beberapa hari lalu.

Katanya, suhu badan kedua anaknya itu masih lagi dengan bacaan 40 darjah celsius dan badannya juga dipenuhi ru@m.

Selain itu, Amyra juga meluahkan rasa se’baknya itu di laman Instagramnya

“A day before admitted, aryssa okay sgt2.. pegi haircut, main merry go round, balik rumah bergelak ketawa dgn abg.. esok bgn terus sa’kit??”

“And sampai la hari ni temperature masih 40 n ba’dan penuh r@shes.. x pernah2 mommy tgk adik we@k sampai x boleh bercakap berhari2 mcm ni..”

“mommy ta’kut, ri’sau, pe’nat, down, se’dih, tp utk adik mommy kena kuat and adik my strong girl, u can fight’ this k!!” katanya.

Dan yang terbaru adalah menerusi Insta Storiesnya, dimana dia memaklum bahawa kesan ruam yang dialaminya adalah ‘kawasaki infe’ction’.

Antara kapsennya di Stories tersebut adalah:

“Yes ini condition anak Myra sekrang. Kawasaki in’fection. The whole body kena attacked. KEsai dia. Myra baca semua DM dan komen korang. Tapi tak bersempatan lagi nak reply.”

Selain se’bak, hasil tinjaun di ruangan komen, rata-rata rakan artis lain dan peminat turut mendoakan kesejahteraan anaknya itu

@nad.zainal: dont worry.. nanti ok ya mommy? mommy kena positive… aunty and uncle doa Aryssa cepat balik rumah..

@budakijat: Allahuakbar. Allahuakbar. Allahuakbar. Ya Allah kau berikan lah kesembuhan pada anak kecil ini. Ibu dan ayahnya sedang keri’sauan yg bukan kepalang. Kau angkatlah segala kesa’kitan pada keluarga ini. Amin Ya Rabbal Alamin

@ikanabella: Allahumma rabban nasi, adzhibil ba’sa. Isyfi. Antas syafi. La syafiya illa anta syifa’an la yughadiru saqaman .. kuat ya Mommy

Sumber:

[1] Rujukan, Media Hiburan

[1]

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.