“Since 2018 dah mula rase ada sesuatu yang tak kena dengan diri ini”- Ziana Zain rujuk pakar

Penyanyi terkenal Ziana Zain mendedahkan dirinya mengaIami masaIah gastrik sehingga adakalanya mengg4nggu jadual pekerjaan dan aktiviti hariannya.

Lebih mengejutkan, peny4kit yang diaLaminya itu bukan satu perkara baharu kerana sudah empat tahun ditanggungnya sejak 2018.

Tidak lagi mahu bertangguh dan membiarkan masaIah semakin melarat, penyanyi Kemelut Di Muara Kasih akhirnya memilih untuk mendapatkan rawatan daripada pakar.

“Alhamdulillah dipertemukan dgn @dr.mustafamt. Sebenarnya ini kali kedua berjumpa dengan beliau untuk consultation (rundingan) tentang g4strik.

“Since (sejak) 2018 dah mula rase ada sesuatu yang tak kena dengan diri ini. Perut cepat rasa tak selesa, angin dalam badan yang menyeb4bkan kesvkaran bern4fas dan susah untuk tidur malam,” tulisnya dalam Instagram.

Pada hantaran sama, pelantun lagu hit Madah Berhelah itu mengakui pernah ke berkunjung ke Institut J4ntung Negara (IJN) untuk membuat pemeriksaan lanjut dek memikirkan masalah kesihatan yang diaIami.

“Hinggakan ada satu hari terpaksa pergi ke IJN untuk pemeriksaan j4ntung. Semua ini banyak meng4nggu urusan harian dan kerja.

“Setelah membuat beberapa pemeriksaan rupa-rupanya ada masalah gastrik. Hopefully (harapnya) dengan rawatan yang diberikan oleh @dr.mustafamt, kesihatan akan kembali normal dan dapat meneruskan kerja tanpa sebarang masalah,” katanya lagi.

Menjengah ruangan komen, rata-rata peminat dan rakan artis menitipkan doa yang baik-baik buat Ziana agar terus diberikan kesihatan berpanjangan.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen like dan share!

Sumber: – KOSMO! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.