Wardina Rayu Yasin Dikeluarkan Dari Penj4ra Dan Dirawat, “Yasin tidak layak dipenj4ra”

Penahanan penyanyi nasyid dan komposer terkenal, Yasin Sulaiman berkait d4d4h baru-baru ini telah mengejutkan ramai orang termasuk rakan selebriti.

Terdahulu, kumpulan Raihan menyuarakan pendapat bahawa orang ramai sebaiknya tidak terlalu cepat menghvkum seseorang kerana tidak mengetahui hakikat sebenar yang dilalui komposer tersebut.

Terbaru, pelakon Wardina Safiyyah menerusi satu hantaran di Instagram berkata, Yasin tidak seharusnya dihvkum penj4ra seumur hidup atau g4ntung sampai m4ti kerana menanam g4nja.

Dia sepatutnya menerima rawatan mengenai kesihatan mentalnya, sokongan dan mungkin program pemulihan.

Dalam pada itu, Wardina turut memaklumkan bahawa Yasin merupakan seorang rakan artis yang sangat berbakat, bijak, berani dan baik walaupun terdapat kekurangan.

Per0g0l dan pembvnvh pun tak dikenakan hvkuman g4ntung sampai m4ti. Yasin tidak layak dipenj4ra seumur hidup mahupun hukvman gantung sampai m4ti.

Dia mendoakan semoga penyanyi lagu Mimpi Laila itu menjadi kuat dan mampu mengharungi ujian ini dengan baik. Hatinya juga hancur kerana bagi mereka yang tahu, Yasin tidak sepatutnya diperlakukan seperti itu.

Wardina merayu Yasin dikeluarkan daripada penj4ra dan peny4kit mentalnya dirawat dengan segera.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen like dan share!

Kredit: Instagram Wardina Safiyyah

Sumber: Oh Media

Leave a Reply

Your email address will not be published.