Guru Hidap Peny4kit Mi$teri, Jadi Panas B4ran Dan Pelupa Bila Masuk Rumah

Di Hulu Besut Terengganu, seorang wanita terpaksa ambil alih tugas menjadi ketua keluarga apabila peny4kit mi$teri yang dialami suami semakin teruk.

Memetik laporan Harian Metro, Wan Zaidah berkata suaminya, Azhar Nor terpaksa menjadikan kenderaan MPV mereka sebagai ‘kediaman’ apabila tiba-tiba berubah sikap.

Menurutnya, suami yang merupakan seorang guru berubah perwatakan menjadi p4nas b4ran dan pelupa apabila masuk ke dalam rumah.

Wan Zaidah berkata suaminya sendiri yang memilih untuk tidak naik ke atas rumah bagi mengelakkan dirinya dan anak-anak menjadi m4ngsa kem4rahan suami.

Dia akan menghabiskan masa termasuk tidur, makan, buang air besar dan kecil di dalam kenderaannya.

Kotak gear pada enjin MPV pernah mengalami ker0sakan kerana enjin dihidupkan selama 24 jam sejak hujung April tahun lalu.

Jelanya lagi, tahun lalu suami menjalani pembed4han pada bahu kiri akibat peny4kit Raja Satong (bengkak atas tubuh). Selepas pembedahan itu, suaminya disahkan menghidap peny4kit hati menguncup dan terdapat batu di hempedu.

Perut suami juga membesar dan mengeluarkan air kejernihan menyeb4bkan pembed4han terpaksa dilakukan untuk memasang tiub.

Untuk kos bahan bakar kenderaan itu, Wan Zaidah membelanjakan kira-kira RM100 sehari. Manakala sebanyak RM3,000 sebulan untuk lampin pakai buang, tisu basah dan ubat-ubatan.

Dia juga sudah menghabiskan kira-kira RM20,000 termasuk guna khidmat perubatan tradisional untuk merawat peny4kit mi$teri dialami suami.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen like dan share!

Kredit: Harian Metro

Sumber: Oh Media

Leave a Reply

Your email address will not be published.