Aliff Syukri Mengelabah Sampai Berak Tak Sempat Cuci, Ini Punca Rumah Ny4ris DijiIat Api

Isteri kepada usahawan terkenal Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Datin Shahida berkongsi detik cem4s apabila salah sebuah bilik di rumahnya terb4kar dipercayai akibat powerbank.

Menerusi hantaran di Instagram itu, kelihatan api memb4kar tilam dan asap berkepul-kepul memenuhi ruangan bilik sehingga ke luar. Suaminya, staf dan anak-anak cuba memadamkan kebakaran dengan mencurahkan air.

Jelas Datin Shahida, bilik itu digunakan oleh salah seorang stafnya. Mereka bernasib baik api tidak mereb4k ke kawasan lain kerana keb4karan dapat dipadamkan dengan segera.

Ya Allah syukur la nasib perasan sebab ada bau asap. Rupanya punca dia daripada power bank.

Bilik staff saya Idris yang terbakar. Lepas ni power bank kalau tengah panas-panas lepas charged jangan letak atas katil gais.

Usahawan ini menasihati orang ramai supaya tidak meletakkan powerbank yang panas di atas katil. Katanya lagi, walaupun ianya hanyalah perkara kecil dan kadang kala ramai yang terlepas pandang, ianya sebenarnya mengundang risik0 keb4karan.

Sementara itu, Datuk Aliff Syukri berkata itu merupakan pengalaman yang amat men4kutkan. Dia mendengar anak-anak, pengawal, pembantu rumah dan penghuni yang lain menjer1t-jer1t dan asap memenuhi ruang rumah.

Nasib baiklah semua selamat, hati-hati korang!

Apa pendapat anda? jangan lupa komen like dan share!

Kredit: Instagram Nur Shahida

Sumber: Oh Media

Leave a Reply

Your email address will not be published.