Pelawak Shahrol Shiro dipanggil P0lis Bagi Bantu Siasatan?

Pelawak terkenal, Shahrol Shiro dipanggil pihak p0lis atas satu kesaIahan yang berlaku di Kampung Masjid Lama, Kluang, Johor pada Sabtu lepas. Apa ke$ ni?

Menurut laporan Harian Metro, Shahrol dipanggil berhubung satu video yang tular menunjukkan dia terlibat dengan pel4nggar prosedur operasi standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN) Fasa Empat yang telahpun ditetapkan.

foto – Utusan

Dalam video berkenaan, pelawak itu kelihatan sedang beramah mesra dan tidak mengamalkan penjarakan sosial dengan bekas Perdana Menteri, Najib Razak di sebuah kedai makan dan perkara ini dikatakan sendiri Ketua Polis Daerah Kluang Asisten Komisioner Low Hang Seng.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bnyv Kluang (@bnyvkluang)

P0lis mengesan sebuah video tular acara santai parti politik bersama masyarakat yang mel4nggar SOP Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor pada hari ini pada 3.45 petang.

Rakaman berdurasi 15 saat itu dimuat naik oleh pemilik akaun Facebook ‘Malaysia Negara Ku’ dan jelas memaparkan satu majlis membabitkan sebuah parti politik sedang berkumpul.

Semua pihak yang terlibat telahpun dikenalpasti dan dipanggil ke Ibu Pejabat Daerah (IPD) Kluang untuk siasatan lanjut.

Tak kira siapapun, SOP haruslah dipatuhi kerana ianya dapat mengurangkan risik0 daripada dij4ngkiti wab4k yang melanda ketika ini.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Kredit: Harian Metro

Sumber: Oh Media

Leave a Reply

Your email address will not be published.