P0lis menjalankan siasatan lanjut Individu L4nggar SOP, BerpeIukan Ketika AJL36

Anugerah Juara Lagu ke-36 (AJL36) baru saja melabuhkan tirai beberapa hari lepas dan semua penyanyi yang berentap telah memberikan yang terbaik pada malam itu.

Ketika penyampaian anugerah berlangsung, pasti ramai peserta dan juga peminat disana yang meraikan kemenangan sambil berpeIukan, betul tak?

Menurut laporan Harian Metro, diseb4bkan itu sekumpulan individu yang berpeIukan pada malam tersebut dikesan pihak poIis dan perkara ini dikatakan sendiri Timbalan Ketua PoIis Daerah Dang Wangi, Superintendan Naazron Abdul Yusof.

Bahagian Siasatan Jen4yah telahpun diarahkan untuk menjalankan siasatan lanjut dan semua individu terbabit sudah dipanggil bagi membantu siasatan atas kesaIahan tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN) Fasa Empat.

KesaIahan itu dikesan kerana tidak mematuhi penjarakan fizikal seperti yang terkandung dalam arahan PPN Fasa Empat.

Tawaran k0mpaun RM1,000 sudah dikeluarkan kepada setiap individu terbabit mengikut Peraturan 17(1) Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit (Langkah-Langkah Dalam Kawasan Tempat J4ngkitan).

Tahu ramai yang seronok malam tu, tapi janganlah lupa SOP yang telah ditetapkan kerajaan. Ianya untuk diri kita juga kan. Korang rasa siapa yang kena k0mpaun?

Apa pendapat anda? jangan lupa komen like dan share!

Kredit: Harian Metro

Sumber: Oh media

Leave a Reply

Your email address will not be published.