(VIDEO) Pecut kereta di lorong motosikal Jambatan Pulau Pinang, Netizan mend4kwa pemandu itu berkemungkinan tersilap lorong

Sebuah kereta dipercayai tersilap lorong apabila dipandu di lorong motosikal di Jambatan Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah atau juga dikenali sebagai Jambatan Kedua Pulau Pinang dekat sini.

Kejadian berkenaan dirakam pengguna jalan raya sebelum video dimuat naik ke laman sosial hari ini.

Menurut perkongsian di sebuah akaun Facebook, kejadian membabitkan kereta jenis Proton Saga berwarna kelabu itu did4kwa berlaku hari ini.

Bagaimanapun tidak dinyatakan maklumat lanjut berhubung kej4dian berkenaan. Berdasarkan rakaman berdurasi kira-kira 30 saat itu, kereta tersebut dilihat dipandu laju di lorong motosikal.

Tind4kan itu mendapat respon orang ramai apabila ada yang mend4kwa pemandu berkenaan berkemungkinan tersilap lorong selain segelintir mengec4m tind4kan pemandu itu.

Manakala, ada pengguna media sosial yang mend4kwa terdapat kekeliruan bagi lorong motosikal dan kenderaan lain di jambatan tersebut.

“Saya pun keliru untuk lorong motosikal. Lorong mana satu yang nak ikut sebab ada empat simpang hendak masuk laluan motosikal. Pernah saya berpatah balik kerana tidak jumpa lorong motosikal,” kata Yasin Manab.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – KOSMO! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.