“s4kit satu badan, sejuk menggigil dan kahak berd4rah”, Mimi Lana akhirnya tewas dijangkiti C0v1d-19

Dua tahun bertahan daripada dij4ngkiti w4bak C0v1d-19 dan sepanjang tempoh itu, pelakon Mimi Lana kerap kali menjadi kontak rapat untuk ke$ positif.

Mal4ngnya baru-baru ini, nasib tidak menyebelahi pelakon itu apabila disahkan positif C0v1d-19 sejak enam hari lalu.

Kongsi Mimi atau nama sebenarnya Mimi Roziana Zainal Abidin, 27, selepas dij4ngkiti, barulah dia sedar betapa sakit dan sukar untuk mengawal v1rus C0v1d-19.

Sejak disahkan positif, Mimi meng4lami banyak simptom yang teruk antaranya mengaIami s4kit satu badan, sejuk menggigil dan kahak berd4rah.

“Satu badan s4kit macam tulang semua dip4tah-pat4hkan sampaikan tak tahu nak duduk posisi macam mana. Berpeluh-peluh sampai sesak n4fas yang sangat teruk.

“Bahagian paling teruk, bacaan oksigen saya turun ke 85 tiga hari lalu. Saya p4nik sangat,” tulisnya dalam Instagram.

Diseb4bkan itu, pelakon drama Villa Kristal itu cuba menghubungi hospital tetapi kebanyakannya sudah penuh diseb4bkan peningkatan ke$.

“Sekarang baru saya faham betapa s4kit dan susahnya nak kawal peny4kit ini. Saya dah banyak kali kontak rapat, tapi tak pernah positif. Cuma kali ini nasib tak menyebelahi saya.

“Alhamdulilah, saya rasa sudah baik sedikit hari ini. Cuma masih ada batuk, s4kit tekak dan selesema. Harap saya akan sembuh sepenuhnya dalam masa beberapa hari lagi,” ujarnya lagi.

Memandangkan ke$ harian menunjukkan peningkatan membimbangkan, Mimi pada masa sama sempat menitipkan pesanan kepada orang di luar sana agar kekal menjaga kesihatan.

“Kalau ada simptom, tolong terus kuarantin. Kalau kontak rapat, asingkan diri untuk beberapa hari. Ya, vaksin membantu tapi pada akhirnya, semuanya tentang sistem imuniti badan kita. Badan kita kan lain lain?

“Jaga SOP, kebersihan dan pakai mask paling penting1 Janganlah bila dah gembira sangat sampai lupa yang kita ini masih belum menang. Jadilah bertanggungjawab, okey?” pesannya.

Terdahulu, ramai selebriti tanah air disahkan positif C0v1d-19 antaranya Nadya Syahera, Afdlin Shauki, Afieq Syazwan dan Sherry Al-Hadad.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – KOSMO! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.