Kereta dil4nggar, lelaki beng4ng buka buah silat beI4sah pemandu van

Tidak salah untuk kita belajar seni mempertahankan diri tapi salah jika kita gunakan ilmu itu kepada orang yang lemah. Bagaimanapun, itulah apa yang berlaku kepada seorang lelaki apabila membel4sah seorang pemandu van yang tidak berdaya hingga terlentang.

Kejadian kem4langan jalan raya melibatkan Proton Saga dan van di PUJ 3, Taman Bukit Jalil itu berjaya dirakam seorang pengguna jalan raya lain.

Insiden itu dipercayai berpunca apabila pemandu van telah mel4nggar bahagian belakang kereta Proton Saga terbabit. Akibat tidak berjaya mengawal am4rah, pemandu Proton Saga telah bertindak menvmbuk tingkap pemandu van tersebut.

Mangsa dilihat tidak membalas ser4ngan lelaki terbabit kerana ket4kutan. Suspek kemudian membuka pintu van dan menarik mangsa keluar sebelum membel4sahnya dengan langkah silat. Mangsa yang tidak dapat melakukan apa-apa terbaring di atas jalan.

Kejadian seperti ini tidak sepatutnya berlaku kerana ia boleh diselesaikan dengan cara baik. Walaupun, mungkin pemandu van itu bersalah sekalipun, tidak semestinya anda diberikan lesen untuk melakukan apa-apa ke atas orang lain.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Kredit: Facebook

Sumber: Oh media

Leave a Reply

Your email address will not be published.