Chef Wan Berani Tunjuk Bukti Taja Perkahwinan Chef Riz, Shikin Maembong

Sejak beberapa hari lalu hangat diperkatakan mengenai Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan yang menerima surat saman malu dari peguam bekas menantunya, Shikin Maembong.

Ia berikutan tindakan chef itu yang menegur bekas menantunya itu dan juga anaknya, Chef Riz berkenaan isu penjagaan anak.

foto- ohbulan

Tidak hanya berdiam diri Shikin tampil menjawab salah satu tuduhan bekas bapa mentuanya dakwaan perkahwinannya dengan Chef Riz menggunakan duit Chef Wan adalah fitnah.

Susulan penafian bekas menantunya itu, Chef Wan tampil membidas kenyataan Shikin itu serta berani mengemukakan bikti bahawa perkahwinan Chef Riz dan Shikin itu ditaja olehnya.

foto- Southeast Asia Globe

“Such a liar! I asked my son semasa reception wedding di Ombak Asmara tu jika tak salah dinner for about 100 pax dan segala urusan pelamin siapa yg bayar dan uruskan?

“I can bring my saksi ketika itu mcm aunty Florence and a few others yang ikut sama to help me arrange this ceremony and paid them my self! I am sure i still can find the cheque bud itu. I dont fitnah this stupid person with her innocent face trying to accused me.

“Mesti owner of Ombak Asmara Restaurant di Ampang itu pun tahu, termasuk saksi-saksi tetamu yang datang malam itu yang tahu saya uruskan itu semua.

“Wow cepat sungguh kau lupa jasa-jasa aku kawin kan kau orang atas hasil penat lelah aku bekerja lepas tu mengaku openly konon difitnah,” tulisnya.

Menerusi entri itu, Chef Wan menceritakan kembali kisah sebenar kewangan anaknya ketika itu yang tidak mempunyai perbelanjaan mencukupi untuk perkahwinannya dengan Shikin.

“Sorry my son did not have the money to marry u at the time ( I asked him kau nak kawin dgn betina ni cukup duit tak?

“Dia jawab no Pa, so I decided to help and arranged everything termasuk juga his first marriage saya taja 100% instead I choose to help them both get married secepat mungkin after saya dengar macam-macam cerita di belakang saya.

“Kita miskin juga asal dari sampah sarap tapi mak bapak kita tidak ajar kita kurang ajar dgn org tua2 apa lagi to bite the hand that once feed u and your family.

“Its a disguting, shameful and embarrassing behaviour! I will proof apa yg di canang kan satu dunia ini kononnya Fitnah kita tengok siapa yg bakar siapa nanti!” tulisnya.

Dalam pada itu, Chef Wan turut meminta bekas menantunya sedar asal usul serta tidak membebankan anaknya meminta nafkah untuk menghantar cucunya ke sekolah antarabangsa.

“Jangan la giIa nak hantar anak tu pi International school konon jika my son cannot afford the expensive tuition fee sampai ugut nak duit anak nafkah yg banyak and use that as one of the reason my son was not allowed to see my grand daughter?

“Sedar la diri awak itu asal usul dari mana? Just because u are married to some one berada now
Wow anak nak pi international school then biar la bapak tiri tu yg bayar fee jika nak sangat?” tulisnya.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: Rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published.