Terlalu menghayati watak?, Ellie Suriaty penyebab ‘Sabit terbang’ ke muka Shahidan Izwan

Pelakon berkaliber Ellie Suriaty dihantui rasa bersalah selepas tidak sengaja menyeb4bkan pelakon, Shahidan Izwan meng4lami keceder4an apabila terkena s4bit semasa menjalani penggambaran filem Telaga Suriram di Perlis, semalam.

Menerusi hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, Ellie atau nama lengkapnya Ellie Suriaty Omar, 52, mengakui berasa sangat bersalah dan telah memohon maaf kepada Shahidan atas kej4dian yang tidak disengajakan itu.

“Saya menyeb4bkan ‘kem4langan di set semalam ketika menjalani penggambaran Telaga Suriram. Ketika shoot (berlakon), sabit di tangan Mak Tijah (watak Ellie) terpelanting ketika bergeIut dengan Jabet (watak Shahidan) sehingga terkena dahi dan hidungnya.

“Saya minta maaf dan berasa sangat bersalah kepada Shahidan Izwan,” tulisnya.

Bagaimanapun, Ellie lega kerana pelakon itu tidak meng4lami keceder4an serius dan telah dimaafkan Shahidan atas apa yang berlaku.

“Alhamdulillah. Syukur Allah SWT lembutkan hati Shahidan. Saya minta maaf sekali lagi,” katanya.

Sementara itu, menerusi perkongsian yang dimuat naik Shahidan dalam Instagram miliknya telah berkongsi kecederaan yang dialaminya pada hidung dan dahi selepas terkena sabit.

Shahidan atau lebih dikenali sebagai Iwang Ali menganggap kem4langan yang terjadi sebagai suatu pengalaman yang tidak boleh dilupakan.

“Kem4langan di set Telaga Suriram. Kenangan yang tidak boleh dilupakan. Sabit rumput terbang ke muka.

“Tiada siapa yang salah. Inilah adat semasa berlakon. Pasti aka nada perkara yang tidak diingini berlaku. Doakan saya cepat sembuh dan tidak sabar mahu masuk ke set penggambaran semula,” katanya.

Selain Ellie Suriaty dan Shahidan, filem Telaga Suriram yang diarahkan oleh pengarah Osman Ali turut dibintangi oleh pelakon Nabila Huda, Maya Karin, Farid Kamil dan Scha Alyahya.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.