Iqbal d4kwa Vida alami g4ngguan ment4l, “Kalian tidak sedarkan beliau sering membvIi orang untuk menaikkan nama sendiri?

Biarpun sudah meminta maaf secara terbuka, isu mulut celupar Datuk Seri Vida yang sesuka hati melabelkan penyanyi terkenal tanah air, Anuar Zain sebagai pengamal hubvngan h0m0seksuaI atau g4y terus mengvndang perhatian banyak pendapat.

Terbaharu, kekecohan yang dicetuskan jutawan kosmetik itu turut diulas oleh ahli perniagaan merangkap bekas pembantu peribadinya, Iqbal Zulkefli yang kini menetap di Jakarta, Indonesia.

Iqbal yang juga bekas kekasih Vida secara terbuka mend4kwa ‘bakal isteri tak jadinya’ itu mempunyai mas4lah peny4kit Narcissistic Personality Disorder (NPD) atau G4ngguan Pers0naliti Narsistik.

Katanya, Vida mempunyai ciri-ciri NPD iaitu meng4lami keadaan ment4l berderia kuat dalam menjaga kepentingan diri sendiri, keperluan yang mendalam untuk meraih perhatian dan kekaguman berlebihan.

“Kalian tidak sedarkan beliau sering membvIi orang untuk menaikkan nama sendiri?

“NPD adalah orang yang suka memanipulasi, suka meny4lahkan orang lain atas kes4lahan sendiri namun sangat mudah tersentuh jika menerima sedikit teguran,” kata pemilik nama penuh Ahmad Iqbal Zulkefli itu menerusi Instagram.

Menerusi perkongsian sama, Iqbal turut menerangkan individu yang mempunyai masaIah sebegitu sebenarnya tidak sedar dirinya sedang berb0hong.

“Suka berfantasi dirinya paling berkuasa. Orang yang meng4lami mas4lah ment4l ini akan membuatkan m4ngsa sengs4ra jika tidak dapat apa yang diinginkan,” tulisnya merujuk kepada Vida.

Terdahulu, Iqbal mengambil keputusan berhijrah ke seberang pada November 2021 untuk mencari ketenangan selepas kisah kahwin tak jadinya Vida dikec4m hebat.

Hubvngan mereka menjadi tegang sejak perancangan untuk mendirikan rumah tangga mendapat tentangan anak-anak wanita itu, sehinggalah berlanjutan dengan perpisahan kononnya angkara s1hir dan akhirnya membawa kepada per4ng media sosial tanpa penghujung.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.