“Arw4h pernah pimpin saya turun tangga”, Hadi Awang turut meluahkan rasa sed1h dengan pemergian Abang Ali

Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang telah memuat naik gambar beliau dipimpin oleh Aktivis Persatuan Pengguna Semboyan 1Malaysia, Ali Salimin, 55, atau lebih dikenali sebagai Abang Ali di laman Facebooknya semalam.

Pada masa sama, Abdul Hadi yang juga Mantan Naib Ketua Kesatuan Ulama Islam turut meluahkan rasa sed1h dengan pemergian Abang Ali sambil menitipkan doa buat arw4h.

“Mendapat perkhabaran berita sed1h petang ini berkenaan saudara Ali bin Salimin daripada Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dan Persatuan Pengguna Semboyan 1Malaysia telah kembali ke rahmatullah, selepas terlibat dalam kemalangan.

“Semoga Allah mencucuri rahmat kepada almarhum, diterima amal soleh, diampunkan segala dosanya dan ditempatkan dalam kalangan para solihin,” ujarnya.

Mengulas berkenaan gambar tersebut, Setiausaha Akhbar kepada Abdul Hadi, Abdul Malik Ab Razak berkata, gambar itu dirakam secara tidak sengaja ketika arw4h bersama Yusuf Azmi dan sahabat-sahabat daripada PPIM melawat Abdul Hadi di kediamannya di Kampung Rusila, Marang, Terengganu.

“Gambar itu gambar lama, ketika arw4h dan rakan-rakan melawat Tuan Guru pada 29 September 2017 lalu.

“Masa tu Tuan Guru nk turun tangga, arwah Abang Ali dan Yusuf Azmi pimpin tangan Tuan Guru takvt dia terj4tuh. Saya doakan semoga Allah tempatkan Abang Ali dalam kalangan orang-orang yang soleh,” ujarnya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Perkongsian gambar berkenaan turut menarik perhatian ramai apabila mendapat tanda suka sebanyak 12,000, 717 komen dan dikongsi 419 kali oleh pelayar Facebook setakat pukul 12.15 tengah hari ini.

“Seg4nas-g4nas raut muka, arw4h tetap hormat kepada Tuan Guru.. Muka jer tapi hati Masya-Allah baik. Semoga Allah mencucuri rahmat dan memberi keampunan kepada arw4h dan diri kita semua,” tulis Jamri Son.

“Ramai orang menyaksikan kebaikan Abang Ali sepanjang berjuang sebagai aktivis PPIM. Semoga syurga buatnya, alfatihah dibaca,” ujar Nur Kamaliah pula.

Terdahulu, Abang Ali yang menunggang motosikal berkuasa tinggi Harley Davidson men1nggal dunia selepas terbabit kem4langan di Lebuh Raya Utara Selatan (arah selatan) dekat Pagoh, Johor kira-kira pukul 12.15 tengah hari, semalam.

Jen4zah Abang Ali dibawa dan disembahyangkan di Masjid Al Azim, Pandan Indah, Ampang selepas subuh dan selamat dikebumikan di Tanah Perkubvran Islam Segambut, Kuala Lumpur kira-kira pukul 8 pagi tadi.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.