(VIDEO) Gelandangan Warga Emas dik4sari, ditend4ng sampai terduduk

Sebuah video memaparkan seorang gel4ndangan dikasari oleh seorang lelaki apabila dilihat seperti cuba menghalang individu tersebut daripada mengangkat kotak dan barangan yang diletakkan di laluan pejalan kaki.

Menerusi perkongsian oleh Jabatan Netizen Malaysia di laman Twitter, kej4dian tersebut dikatakan berlaku di Bukit Bintang.

Melihat pada rakaman yang disiarkan, lelaki itu bertind4k menend4ng gelandangan tersebut sehingga terduduk menahan kesakitan.

Sementara itu, rata-rata orang ramai mengec4m tind4kan lelaki tersebut yang dianggap kasar dan tidak berperikemanusiaan.

“Tahu la tengah jalankan tugas, mana sifat berperikemanusiaan dalam diri anda sampai buat orang seperti itu,” ciap Rhea Murasaki.

Selain itu, seorang pengguna lain turut berasa marah dengan individu tersebut dan berharap agar dia mendapat balasan atas tindakannya itu.

“Moga dia tua nanti, ada orang tendang dia macam itu, baru tahu rasa sakit,” ciap @Mrmhmrh.

“Siapa lelaki yang tend4ng pak cik ini. Tolong cari sampai dapat, teruk betul cara kau layan pak cik orang dan moga kau ditendang lebih teruk dari ini.

“Dia masih manusia yang sewajarnya menerima layanan yang baik dan sopan. Harap video ini sebagai bukti untuk beri kau hukuman,” ciap @sshss_syd.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.