(VIDEO) Tular Kvbur Upin Ipin mengejutkan netizen, Rupa-rupanya ade kisah…

Satu video di laman TikTok dari Indonesia mengejutkan netizen apabila ia memaparkan rakaman dua kvbur kecil yang tertulis nama watak kartun terkenal Malaysia, Upin dan Ipin.

Menurut laporan Suara.com semalam, video yang dimuat naik di akaun TikTok @ABI_ALONK_3110 itu menunjukkan Upin Ipin men1nggal dunia pada tahun 1995 dan 1996.

Seorang pengguna TikTok, @cryptoinvestorss menceritakan bahawa Upin dan Ipin adalah kej4dian sebenar yang pernah berlaku di kampung halamannya.

“Jika mengikut kisah Upin dan Ipin di kampung saya di Palu,Sulawesi Tengah, mereka berdua bersama ibu bapanya men1nggal dunia selepas terlibat kem4langan jalan raya.

“Hanya kakak mereka yang dikenali masyarakat sebagai Kak Ros yang terselamat. Kisah kartun kanak-kanak Upin Ipin mengambil inspirasi daripada kejadian ini,” jelasnya.

Namun begitu, penerangan pengguna itu disangkal oleh netizen yang beranggapan watak kartun Upin Ipin adalah rekaan semata-mata.

“Jangan terlalu mudah percaya, syarikat Les Copaque yang bertanggungjawab mereka Upin Ipin sudah menjelaskan karakter ini tiada kaitan antara hidup atau m4ti,” komen seorang pengguna lain. – Agensi

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: -K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.