Remaja tular dimandikan seperti ‘jen4z4h’ cvri tabung masjid d1jeI dan d1denda Sebanyak Rm…

Seorang remaja lelaki yang videonya tular apabila terpaksa menjadi ‘jen4zah’ selepas dit4ngkap kerana mencvri tabung di sebuah masjid, dipenj4ra 10 hari dan didenda RM4,000 oleh Mahkamah Majisret di sini hari ini.

Majistret Nik Mohd. Fadli Nik Azlan menjatvhkan hvkuman itu terhadap Daniel Iskandar, 19, selepas tertvduh meng4ku bers4lah atas pertuduhan yang dis4bitkan ke atasnya.

foto – info rakyat

Mahkamah turut memerintahkan hukvman penj4ra itu bermula dari tarikh tertvduh dit4ngkap pada 9 Januari lalu dan sekiranya tertvduh gagal membayar jumlah dend4 tersebut dia boleh dipenj4ra selama lima bulan.

Terdahulu sebelum hukvman dijatuhkan, majistret itu menegur t1ndakan tertuduh yang cuba mencvri tabung.

“Tahu apa salah awak? duit orang bagi (dalam tabung) untuk masyarakat dan pembangunan masjid. Awak cvri letak dalam bilik jen4zah pulak. Harap benda ini jadikan satu pengajaran dan kesed4ran pada awak,” kata majistret itu.

Mengikut pertuduhan, tertuduh did4kwa telah cuba melakukan cvri tabung kepunyaan Masjid Al Islahiah dengan mengheret dan menyorokkan tabung di dalam bilik mandi jen4zah.

Kes4lahan itu dilakukan Masjid Al Islahiah Kilometer (km) 28 Kuang, Rawang di sini pukul 11.58 malam pada 8 Januari lalu (2022).

Berikutan itu pertuduhan dikemukakan mengikut Seksyen 380 Kanun-Kesek saan dan di baca bersama Seksyen 511 yang mana hukvman bagi seksyen itu memperuntukkan penj4ra maksimum 10 tahun dan boleh juga dikenakan dend4.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.