Ellie Suriaty svntik v4ksin, “Saya ambil v4ksin sebab Suami saya”

Demi patuh kepada suami, pelakon Ellie Suriaty memaklumkan dirinya sudah lengkap menerima v4ksin C0v1d-19.

Ellie atau nama sebenarnya, Ellie Suriaty Omar berkata, dia sudah lengkap div4ksin sekitar hujung November dan apa yang dilakukan itu demi suami tersayang, Azri Iskandar.

“Saya ambil Sin0vac sebab Khairy Jamaluddin kan ambil Sin0vac. Kita ikut Menteri Kesihatan lah.

“D0s pertama pada lewat Oktober dan kemudian, d0s kedua (November). Saya dapat tawaran bekerja di Sarawak sebab itu juga.

“Orang yang dah v4ksin ke atau antiv4ksin, tiada siapa nak dij4ngkiti C0v1d-19. Jadi, masing-masing pun dia ada dia punya cara-cara pencegahan. Begitu juga saya semasa belum div4ksin. Saya tak pernah kena C0vid sebab saya buat langkah pencegahan,” katanya ketika ditemui Kosmo! Online sebentar tadi.

Ellie ditemui usai sidang media pelancaran filem terbaharu arahan Osman Ali, Telaga Suriram di The Majapahit Restaurant, Mont Kiara, Damansara.

Ellie, 52, memberitahu, dia tergerak untuk mendapatkan v4ksin C0v1d-19 diseb4bkan tidak mahu ingkar dengan suaminya.

“Saya ambil vaksin sebab Azri Iskandar. Dia dah bagi saya masa hampir dua tahun untuk meluahkan apa yang patut diluahkan (tentang v4ksin C0v1d-19).

“Azri cakap pada saya dia dah beri saya dua tahun dan sudah sampai waktunya untuk saya ‘to call it quits’ (berhenti).

“Azri suami saya dan selagi dia masih lagi suami dan dia dah bagi saya tempoh (buat pertimbangan v4ksin). Dia respek saya punya pendirian.

“Dah sampai masa saya kena ikut cakap suami. Sejujurnya, memang berper4nglah sekejap dalam diri cakap ‘taknak v4ksin’ tapi dia suami saya dan saya sangat menghormatinya.

“Apapun yang berlaku kepada diri saya dan anak-anak, dia yang kena tanggunglah,” ujarnya.

Dalam pada itu, Ellie menafikan sekeras-kerasnya dirinya adalah seorang antiv4ksin seperti disifatkan segelintir pihak sebelum ini.

“Kalau saya anti v4ksin, dari dulu saya takkan cucuk apa-apa v4ksin pun. Cuma, apa yang saya persoalkan tentang v4ksin C0v1d-19 ini adalah tentang keberkesanannya kerana dibuat secara terburu-buru,” ujarnya.

Sebelum ini, Ellie merupakan antara selebriti tempatan yang lantang menolak svnt1kan v4ksin termasuk untuk kedua-dua anak mereka yang berusia 17 dan 12 tahun atas faktor kesel4matan dan kesihatan.

Pun begitu, dalam kelantangan menolak svntikan v4ksin C0v1d-19, suami Ellie iaitu Azri akhirnya kecvndang apabila dalam diam-diam selesai menerima dua d0s svntikan v4ksin demi tuntutan pekerjaan sekitar September.

Pasangan selebriti berkenaan turut mencetuskan kontr0versi apabila membuat laporan p0lis pada 30 Ogos lalu untuk menolak svntikan v4ksin bagi pelajar sekolah yang diwajibkan pihak kerajaan.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.