Kanak-kanak R0hingya tular kena kutip, Netizen minta hantar balik Beliau ke My4nmar

Pelapis Long Tiger iaitu kanak-kanak berbangsa R0hingya yang tuIar dengan video mem4rahi orang ramai dilaporkan telah ‘dikutip’ penguat kuasa hari ini.

Satu perkongsian dari akaun TikTok @fifi_story07 menunjukkan beberapa keping gambar yang menyaksikan kanak-kanak terbabit telah ditahan pihak berkuasa.

Jelas pemilik akaun tersebut, kanak-kanak terlibat telah diangkut penguat kuasa dan berharap dihantar ke negara asal mereka segera.

“Kan dah kena kutip, harap mereka semua ni dihantar ke negara asal masing-masing. Duduk dekat sini pun macam apa je,” jelasnya.

Rata-rata orang ramai meninggalkan komen dan menyatakan kelegaan terhadap tind4kan yang telah dilakukan oleh pihak berkuasa.

“Ramai lagi rasanya ada budak-budak macam ni. Bukan kita tak ada perikemanusiaan tapi mereka ni dah mel4mpau sangat.

“Beri betis nak paha, beri paha nak pinggang, sampai bila tak sudah dia orang ni,” jelas Azamli85.

“Betul, hantar balik je ke My4nmar biar tahu langit tu tinggi rendah. Duduk sini pun menyus4hkan. Kotor Kuala Lumpur ni dengan mereka.

“Biar mereka tahu duduk di Malaysia ni aman tenteram, duduk dekat sana pelvru atas kepala. Tak reti bersyukur budak-budak ni,” jelas Armthejohn.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.