Baru Kehilangan Rumah akib4t b4njir besar, Kini Ebby Yus Hid4p Mas4lah Bengk4k Jantung

Ebby Yus yang baru sahaja kehilangan rumah akib4t b4njir besar yang berlaku baru-baru ini, diuji sekali lagi apabila dia disahkan mengh1dap masalah bengk4k pada jantungnya.

Menerusi laporan Utusan, Ebby mengetahui masalah jantung ini selepas dia dimasukkan ke dalam hospital Disember lalu kerana meng4lami s4kit perut yang teruk.

Keadaan Ebby masih stabil dan berehat di rumah

Pada bulan lalu, Ebby telah dikejarkan ke Hospital Kuala Lumpur dalam jam 5 pagi menaiki ambulans kerana meng4lami s4kit perut yang kr0nik. Pada awalnya, doktor mengesyaki dia meng4lami peny4kit d3nggi atau kencing tikus tapi Alhamdulillah, tidak.

Kata doktor berdasarkan ujian X-ray, terdapat air dalam paru-paru saya. Justeru dia melanjutkan tempoh penahanan saya di hospital untuk pemeriksaan lebih mendalam.

Namun, saya bersyukur selepas pemeriksaan kedua, keadaan paru-paru tidak teruk dan tidak memerlukan prosedur lanjut untuk mengeluarkan air. Cuma doktor mendapati jantung saya bengk4k

Ebby sekarang ini masih stabil dan sementara menunggu janji temu yang seterusnya, dia hanya berehat di rumah. Pelakon ini juga menjelaskan bahawa dia tidak lagi ditahan di hospital seperti yang dikatakan oleh ramai pihak.

Masalah ini membuatkan badan saya lemah dan menghadkan keupayaan saya. Doktor memberi ubat-ubatan yang perlu sementara menunggu temu janji seterusnya nanti.

Saya terpaksa bekerja memandangkan tidak mempunyai pendapatan tetap. Tetapi tidaklah melakukan kerja berat.

Saya bersyukur atas doa semua. Dengan izin Allah, saya masih okay dan sihat.

Semoga Ebby Yus diberikan kesembuhan untuk peny4kitnya dan dimurahkan rezeki. Sama-sama kita mendoakannya agar dia dapat kembali bekerja seperti biasa.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Kredit: Utusan

Sumber: Oh media

Leave a Reply

Your email address will not be published.