Takvt dengan pujian, Nam Ron cari jalan untuk Dikeji supaya hati lebih dekat dengan yang terpuji

Sekeping foto pelakon dan pengarah berkaliber, Nam Ron beraksi separuh b0gel di Instagram mencetvskan perdebatan dalam kalangan netizen.

Seperti memberi penjelasan terhadap gambar yang dimuat naik sehingga ada yang mengvgut hilang rasa hormat terhadapnya sebagai seorang anak seni, Nam Ron atau nama sebenarnya, Shahili Abdan, 52, berkata, apa yang dikongsinya merupakan ujian untuk semua orang termasuk dirinya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TA Nam Ron (@_nam_ron_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TA Nam Ron (@_nam_ron_)

“Saya adalah ujian untuk tuan-tuan dan puan-puan. Kalian adalah ujian untuk saya. Semoga kita sama-sama lulus berdepan ujian.

“Dalam kehidupan ini, jangan hanya harap dipuji kerana dikeji juga ada kebaikannya. Pujian adalah racun sedangkan kejian adalah penawar untuk hati supaya kita sedar diri,” katanya menerusi beberapa hantaran status Instagram.

Terdahulu, pengarah filem One Two Jaga itu berkongsi sekeping foto k0ntroversi iaitu dirinya sedang duduk dengan bahagian svlit ditutupi dengan patung unicorn.

Kata Nam Ron, rahsia kebahagiaan adalah apabila kita berbuat baik dengan semua orang tak kira siapa mereka.

“Ibu, bapa, saudara mara, jiran tetangga, muda, tua, baik, jah4t, kaya, miskin, Islam atau tak, tak kira apa bangsa, warna kulit, cantik, h0d0h, perempuan, lelaki, ahli ma4ksiat, ahli agama, ada agama atau tak, peIacvr, pencvri, kaki m4buk, mat gi4n, mat rempit, c4cat atau tidak, rockstar, p0rnst4r bla bla bla kerana kita semua adalah sama makhluk Tuhan sekalian alam.

“Dan, bergantung penuhlah dengan Allah kerana Dialah yang mengerakkan setiap sesuatu. Dialah yang bagi petunjuk dan Dialah yang menyes4tkan. Bukan kita,” katanya sebagai kapsyen foto yang dimuat naik.

Dalam kalangan netizen, ramai yang kurang bersetuju dengan apa yang dikongsikan Pengarah Terbaik Festival Filem Malaysia ke-30 (FFM30) itu.

“Bang, maaf saya rasa kapsyen dengan gambar macam tak sesuai. Matlamat tak menghalalkan cara. Jangan marah bang,” coret seorang peminat dalam ruangan komen.

Sebelum ini sekitar hujung September, Nam Ron memercik sensasi apabila memuat naik gambarnya separuh b0geI dalam Instagram.

Tind4kannya itu dilakukan adalah balasan sarkastik dirinya bagi menyahut cabaran sebuah produksi drama yang mengenakan syarat untuk mengambil pelakon yang mempunyai jumlah pengikut sekurang-kurangnya satu juta di media sosial.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.