Mengaku Terl4njur Lagi Di Tahun Baru, Isteri Cur4ng Beri Alasan Suami Terlalu Sibuk

Di Facebook, seorang peguam syarie, Nur Fatihah Azzahra berkongsi kisah di mana seorang suami terpaksa melafazkan taklik t4lak 3 kepada isteri selepas isterinya mengaku cur4ng.

Lebih menyed1hkan apabila isteri berkata sudah dua kali terl4njur dengan kekasihnya yang merupakan seorang penjawat awam sejak awal tahun 2021.

Jelas peguam itu, rentetan daripada perintah kawalan pergerakan (PKP), perbuatan si isteri mula terbongkar bermula daripada pesanan mesej sehinggalah kepada gambar dan video.

Apabila ditanya sejauh mana serius hubvngan dengan lelaki berstatus bujang tersebut, isteri tenang menjawab, “Sudah dua kali terl4njur sebelum ni.”

Bila ditanya sekarang nak apa, kita nak berpisah bawa hala tujuan masing-masing atau perbaiki kelemahan masing-masing, isteri membuat akur janji untuk berubah demi anak-anak yang semuanya berusia bawah 11 tahun.

Kenapa buat macam ni?Isteri beri alasan suami terlalu sibuk, takda masa dengar luahan dan cuba faham keadaan isteri.

Bersaksikan anak-anak, si suami melafazkan taklik talak 3 pada penghujung Disember 2021 selepas berjaya menangkap isteri keluar dengan lelaki tersebut di Port Dickson.

Mendengarkan lafaz tersebut, si isteri hanya menunduk tanda faham dan menjawab ‘okay’.

Semalam, 02/1/2022, isteri hantar teks mesej melalui WhatsApp “Abang, saya minta maaf. Saya bukan isteri awak lagi. Saya dan dia sudah terl4njur 1/1/2022 haritu. Kita uruskanlah apa yang patut.”

Walau bagaimanapun, si isteri sekali lagi mengaku terl4njur pada tahun baru iaitu 1 Januari 2022. Si isteri mahu menguruskan apa yang patut memandangkan mereka bukan lagi suami isteri berdasarkan lafaz taklik suami.

Menurut peguam ini, si suami sendiri sudah tiada perasaan kecevva atau sed1h mendengarkan hal itu. Selama ini, dia berusaha untuk mempertahankan hubvngan demi anak-anak sahaja.

“Saya dah takda perasaan kecewa atau sed1h sebenarnya..sebab since first time dia bagitau dia dah terlanjur, saya tahu dia akan buat lagi. I’m well prepared. Saya tak nak anak-anak hilang ibu sahaja selama ni sebab tu saya stay.”

Jelas peguam ini lagi, bagi ke$ melibatkan taklik atau lafaz t4lak di luar mahkamah, pasangan perlu menjalani pengesahan di Mahkamah Rendah Syariah.

Bagi ke$ yang dikongsikan tersebut, si isteri sudah mengaku berz1na dengan lelaki lain menyeb4bkan jatvh taIak. Siasatan penuh akan dibuat di hadapan Qodhie untuk direkodkan keesahan jatuhnya taIak atau sebaliknya.

Perkongsian penuh:

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Kredit: Facebook Nur Fatihah Azzahra

Sumber: Oh media

Leave a Reply

Your email address will not be published.