“Perlu cvcvk v4ks1n sehingga empat hingga lima kali ke baru nak lepas?”

Susulan peningkatan ke$ C0vid-19 dalam kalangan jemaah umrah tanah air dan penangguhan sementara kebenaran perjalanan umrah bermula 8 Januari ini, pelakon dan usahawan Syifa Melvin mengakui agak terkesan kerana terpaksa menangguh rencana ibadahnya.

Berkongsi kepada umum, adik kepada aktres popular Syatilla Melvin itu berkata, penangguhan tersebut bukan satu permulaan tahun baru yang baik buat dirinya.

“Ini bukan permulaan yang baik buat saya. Saya sepatutnya berlepas ke Tanah Suci dan menunaikan umrah pada 20 Januari depan,” katanya dalam satu perkongsian InstaStory.

Dalam pada itu, pelakon drama #Siscuba itu, turut mempertikaikan tind4kan pihak berkuasa yang menangguh ibadah umrah berbanding penerbangan ke luar negara lain.

“Perlu cucvk (v4ksin) sehingga empat hingga lima kali ke baru nak lepas? Kalau pergi United Kingdom semuanya okey sahaja.

“Macam kita pergi buat d0sa pula ya. Selepas v4rian 0micr0n apa pula? Kita tiada kuasa, jadi turutkan saja sehingga mencapai ag3nda mereka,” katanya lagi.

Semalam, Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar menegaskan, bukan hasrat Kementerian Kesihatan dan kerajaan untuk menyekat perjalanan rakyat dan tind4kan diambil adalah berdasarkan data serta maklumat ke$ p0sitif C0vid-19 yang diperolehi.

Kosmo! semalam turut melaporkan sebanyak 1,306 ke$ atau 11.76 peratus daripada 11,108 jemaah umrah dikesan p0sitif C0vid-19 berdasarkan data sehingga 30 Disember lalu iaitu sejak kumpulan pertama jemaah umrah berlepas ke Tanah Suci pada 13 Oktober 2021.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.