“Jangan cakap macam naz4k sangat” Bonda Rozita Kec4m Tind4kan Aliff Syukri

“Minta maaf dengan netizen tetapi dengan mak sendiri kau tak buat.”

Demikian respons usahawan terkenal, Bonda Rozita Ibrahim mengenai tind4kan anaknya iaitu ahli perniagaan sensasi, Datuk Aliff Syukri yang memohon maaf kepada netizen selepas disahkan p0sitif C0v1d-19 tahap tiga semalam.


Menurut Rozita dalam satu hantaran Instagram, dia mempertikaikan tind4kan Aliff yang terlalu menjaja tentang keadaan kesihatan dirinya bagi meraih simpati ramai.

“Kau memang raja viral dan tak ada kerja di sana. Wasiatkan semua harta kau kepada Datin Shahida dan anak-anak, beri sedikit kepada mak juga.

“Kau janganlah nak poyo sangat, tangan gatal menaip bagai nak rak. Hadis dan doa mana entah yang kau muat naik,” katanya.

Tambah pengasas jenama Sendayu Tinggi itu, diseb4bkan tind4kan Aliff, dia dan beberapa ahli keluarga lain menjadi m4ngsa kec4man netizen.

“Sekarang yang jadi m4ngsa kec4man netizen ialah mak, Shahida dan ahli keluarga lain. Kau jangan cari pasal, mak ser4ng kau di sana nanti.

“Sejak balik (dari Turki) memang kau dah s4kit dan sekarang sudah sihat. Duduk di hospital seorang diri jangan beri orang lain risau dan jika sudah sembuh pun tak perlu nampak n4zak.

“Mak menangis suruh kau periksa kesihatan sebelum ini tetapi kau tak mahu dengar. Kau seorang saja yang s4kit, sudah sembuh tetapi janganlah kongsi seperti sedang naz4k sangat,” ujarnya.

Dalam pada itu, dia juga memberitahu telah memberi am4ran kepada Aliff tetapi tidak dibalas sehingga hari ini.

“Mak ‘sound’ Shahida tetapi kau tak balas mesej dan jawab panggilan mak. Ini mak tegur terus, biar kau rasa. Nak sangat viral kan? Mak pula yang kec4m kau.

“Muat naik hantaran minta maaf dengan netizen tetapi dengan mak sendiri tidak. Sebelum netizen, lebih baik mohon ampun dengan mak dulu,” ujarnya lagi.

Semalam, Kosmo! Online melaporkan Aliff mengesahkan dirinya dij4ngkiti C0v1d-19 tahap tiga yang  menyerang bahagian paru-parunya.

Lebih menyentuh jiwa ramai, akib4t risau pendek umur, pelakon filem Badang itu turut memohon maaf sekiranya pernah meny4kiti hati mana-mana netizen atau individu sebelum ini.

Untuk rekod, sekitar Mac lalu, Rozita pernah menyelar mutu vokal dan muzik video untuk lagu berjudul Asal Bahagia dan menegur anaknya kerana suka membuat gimik murahan.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.