(VIDEO) Lelaki Sound P0Iis Buat Rondaan Kini Ditahan P0lis

Susulan video tular seorang lelaki yang memarahi dua anggota p0lis Unit Rondaan Bermotor (URB) ketika sedang melakukan rondaan di sebuah taman perumahan baru-baru ini dilaporkan telah ditahan pihak berkuasa.

Menerusi satu hantaran Puteri Rimau Naga di Facebook memaparkan anggota p0lis bersama pegawai tentra men4han dan mengiringi individu terbabit keluar dari rumahnya untuk siasatan lanjut.

Klip video berdurasi dua minit 25 saat itu menunjukkan lelaki tersebut masih mem4rahi anggota penguat kuasa yang datang ke rumahnya.

Walaubagaimanapun, salah seorang anggota p0lis cuba menenangkan keadaan dari menjadi keruh sebelum menahan individu itu bagi siasatan lanjut.

Rata-rata orang ramai memuji tind4kan pihak berkuasa tempatan yang tenang mengawal keadaan.

“Betapa hormatnya pasukan keselamatan kepada pengh1na itu dgn tertibnya menunggu diluar sahaja.

“Kenapa tidak boleh masuk rentap dan heret bawak keluar sahaja dari rumah tu terus pergi balai atau nak tunggu pemberita datang dulu kot,” kata Omar Mar.

“Mantap, ini kita mahu, tenang sahaja abang-abang (pihak berkuasa) kita,” jelas Tarmizi Zakaria.

Terdahulu Kosmo! melaporkan satu video tular di media sosial menyaksikan tugas dua anggota p0lis tidak disenangi oleh seorang penduduk di sebuah taman perumahan.

Menerusi klip video ini, dua anggota polis URB sedang melakukan rondaan di sebuah taman perumahan, namun mereka telah dim4ki oleh seorang lelaki.

Kelihatan lelaki tersebut tidak senang dengan kehadiran dua anggota tersebut dan bertindak menghalau pasukan keselamatan itu.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: – K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.