“Selama dua minggu ‘benda’ itu menumpang dalam badan saya”, Fizz Fairuz Perjelas S4kit Akib4t G4ngguan Makhluk Halus

Datuk Fizz Fairuz merupakan seorang pelakon yang sentiasa tampil dalam drama bersiri TV3 setiap malam dikatakan kurang sihat dan terkena g4ngguan m4khluk halus, biar betul?

Menurut laporan Harian Metro, Fizz memperjelaskan dirinya telah ‘terbawa’ pulang sesuatu ketika menjalani pengambaran di Perak beberapa bulan lalu sebelum menjadi kurang sihat.

Saya menjalani penggambaran di Sahom, Gopeng yang terkenal sebagai ‘tempat’ keberadaan benda-benda halus. Saya tiba di situ selepas Asar dan terus ke lokasi penggambaran yang berada di perkampungan Orang Asli.

Fizz mengatakan bahawa dia hanya berada disana sekitar 5 hingga 10 minit sahaja dan tiba-tiba berasa ser4m sejuk sebelum pulang ke rumah 3 hari kemudian.

Apabila tiba di rumah, saya dem4m tak kebah dan dada rasa seperti ditekan. Namun, apabila menjalani ujian saringan kesihatan C0vid-19, mujur saya negatif. Cuma, saya tak boleh makan selama dua minggu kerana pasti mvntah.

Bukan tu jer, keadaannya itu juga turut menjejaskan hvbungan pelakon itu bersama isteri dan anak-anaknya.

Selama dua minggu ‘benda’ itu menumpang dalam badan saya dan akhirnya saya menghubungi doktor meminta nasihat.

Dalam tempoh berkenaan, Fizz telah masuk ke wad selama dua kali sebelum terfikir untuk bertanyakan kepada seorang ustaz. Ustaz berkenaan perjelaskan bahawa Fizz sepatutnya membersihkan diri dulu sebelum pulang kerana tempat tersebut ‘keras’.

Seram juga dengar! Semoga perkara sebegini dijauhkan dari kita semua.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Kredit: Harian Metro

Sumber: Oh media

Leave a Reply

Your email address will not be published.