(VIDEO) Tular Individu Solat Tengah Jalan menyeb4bkan kesesakan lalu lintas, Rupa-rupanya individu Tersebut dipercayai mempunyai mas4lah ment4l

Solat atau sembahyang merupakan perkara wajib bagi umat Islam yang sudah baligh dan dilakukan 5 kali sehari pada waktu-waktu tertentu.

Ia juga merupakan rukun Islam yang kedua dari lima rukun yang ditetapkan dan menjadi kewajipan umat Islam melaksanakan perintah Allah SWT.

Seperti yang kita ketahui, Islam merupakan agama yang tidak menyulitkan. Kita boleh sehaja solat di mana-mana asalkan tempat itu bersih dan tidak mengganggu orang lain.

Tular lelaki ‘giIa’ solat tengah jalan

Namun, terdapat pula sebuah kejadian yang mana seorang individu yang dipercayai mempunyai masalah ment4l telah mendirikan solat di tengah jalan raya.

Perkara itu memaksa anggota p0lis trafik untuk mengawal jalan raya sehingga menyeb4bkan sedikit kesesakan lalu lintas di kawasan tersebut.

Difahamkan, kejadian dipercayai berlaku semalam di sebuah Jalan di Kuching. Namun lokasi kejadian masih tidak diketahui.

Berdasarkan perkongsian daripada seorang pengguna laman Facebook bernama Suara Marhaen, lelaki tersebut dilihat tidak menghiraukan keadaan sekeliling dan meneruskan solat berkenaan.

Hah sudah!! Solat tengah jalanraya depan Shell Jalan Kuching. Terima Kasih Polis traffic datang buat pemantauan.

Menerusi video itu, anggota trafik itu dilihat tidak meng4nggu lelaki tersebut sebaliknya terus mengarahkan kereta-kereta di jalan raya supaya terus bergerak agar tidak menyeb4bkan kesesakan lalu lintas.

Bagaimanapun, t1ndakan pantas anggota yang bertugas untuk mengawal kesesakan serta tidak menghalang individu itu mendirikan solat wajar menerima pujian.

Setakat ini, tiada sebarang laporan penuh tentang kejadian yang berlaku dan berharap orang ramai tidak mengeluarkan sebarang spekulasi membabitkan individu tersebut.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Kredit: Facebook Suara Marhaen Kosmo!

Sumber: Oh media

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.