Takkan perangai macam hanjing (anjing) hari-hari? Tak penat ke menganjing (memerli) dan jadi anjing?.

Umum mengetahui bermula semalam aktiviti rentas negeri telah pun dibenarkan selepas kerajaan mengumumkan mengenai perkara itu pada Ahad lalu.

Ketika ramai teruja mahu pulang ke kampung bertemu ibu bapa serta bercuti, lain pula bagi pelakon Rita Rudaini yang tidak kisah jika tidak dapat berbuat demikian.

Menerusi satu perkongsian di Insta Story, Rita berkata apa yang lebih penting baginya ketika ini adalah soal kesihatan. Rita turut meluahkan rasa hairan mengapa mereka yang sudah cukup syarat untuk merentas negeri bersikap busuk hati dan dengki terhadap dirinya.

“Bagi aku, tak penting balik kampung, bercuti, rentas negeri, negara atau dine-in (makan di restoran). Aku tak batak. Apa yang penting bagi aku sekarang kesihatan. Itu keperluan asas aku sekarang,” katanya.

“Korang yang dapat rentas dan dine-in pun masih nak dengki busuk dengan aku? Memang lawak terbaik!” katanya.

Menerusi satu entri lain, Rita mendoakan agar mereka merentas negeri selamat tiba destinasi masing-masing namun Rita sempat meny1ndir netizen yang sering memaki hamun dirinya sebenarnya sedang ‘berzikir’.

“Sister (saya) doakan selamat merentas negeri, negara, planet dan alam semesta dengan selamat. Semoga selamat pergi dan kembali.

“Kita saudara sesama Islam. Takkan perangai macam hanjing (anjing) hari-hari? Tak penat ke menganjing (memerli) dan jadi anjing?.

“Patut kita lawan C0v1d-19. Tapi sekarang Islam berg4duh dengan Islam. 24 jam mulut tu keji, m4ki, h4mun. Eh, silap! Mereka ‘berzikir’,” sindirnya.

Terdahulu, Rita mengakui tidak kisah namanya digugurkan daripada mana-mana drama termasuk drama 100 episod kerana belum mengambil v4ksin.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber: Rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published.