[VIDEO] Bekas banduan bakar rumah ibu nya sendiri, Rupa-rupanya ini Punca beliau bert1ndak sedemikian

Berang tidak diberikan wang, seorang bekas banduan yang baharu seminggu keluar daripada penjara tergamak membakar rumah keluarganya di Jalan Iskandar, Kampung Bukit Kapar di sini, semalam.

Kejadian dikatakan berlaku kira-kira pukul 3.30 petang selepas permintaan suspek berusia 30an itu tidak dipenuhi ibunya.


Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S. Vijaya Rao berkata, pihaknya terlebih dahulu menerima laporan kira-kira pukul 3.30 petang berhubung keb4karan rumah daripada seorang kerani wanita berusia 37 tahun yang merupakan anak saudara kepada svspek.

Katanya, mangsa yang berada di tempat kerja telah bergegas pulang dan mendapati pihak bomba sedang berusaha memadamkan keb4karan namun tiada kem4langan jiwa dilaporkan.

Berdasarkan siasatan mendapati rumah tersebut adalah rumah kampung jenis berkembar dengan mangsa tinggal bersama bersebelahan rumah svspek.

“Sebelum kejadian, suspek dikatakan telah berjumpa dengan ibunya tidak jauh dari tempat kejadian bagi meminta wang tetapi gagal.

“Suspek telah membuat ugvtan kepada ibunya bahawa dia akan memb4kar rumah sekiranya ibunya tidak memberikan wang sebelum beredar.

“Semasa kejadian rumah m4ngsa tidak berpenghuni kerana keluar bekerja,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Jelas Vijaya Rao, bertindak hasil maklumat pihaknya kemudiannya berjaya menahan svspek kira-kira pukul 6 petang di sekitar lokasi kejadian.

Tambah beliau, semakan mendapati suspek baru seminggu keluar dari penj4ra atas kes4lahan d4d4h dan kini meng4nggur.

“Sias4tan masih dijalankan sama ada wang yang diminta tersebut adalah bagi pembelian d4d4h.

“Svspek kini direman selama empat hari dan ke$ disiasat mengikut Seksyen 435 Kanun Keseks4an,” tegasnya.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

Sumber:– K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published.