Caprice dimasukkan ke hospital dan menerusi hasil ujian darah, doktor memaklumkan penyanyi rap itu meng4lami m4salah.

Isnin lalu, penyannyi rap Caprice berdepan detik cemas apabila sukar untuk bercakap seolah meng4lami ser4ngan jantvng dan separuh badannya seperti diser4ng angin ahmar.

Susulan itu, Caprice dimasukkan ke hospital dan menerusi hasil ujian d4rah, doktor memaklumkan penyanyi rap itu mengalami mas4lah hipertiroid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caprice (@capriceofficial)


Menurut Caprice, dia tidak menyangka perubahan emosi dan sifat barannya itu berpunca daripada peny4kit berkenaan. Ujarnya, dia akan dirawat selama seminggu bagi memantau kesihatannya.

“Siapa sangka perasaan dan emosi bercampur baur serta b4ran yang selama ini disangkakan berpunca daripada ‘anxiety’ rupa-rupanya kesan dari hipertiroid.

“Insya-Allah saya boleh menghadapi perkara ini. Saya berharap dapat pulang secepat mungkin, namun terpaksa menangguhkan hasrat itu.

“Doktor menyarankan saya untuk berada di hospital selama seminggu. Tidak dinafikan, perniagaan saya jatuh teruk akibat keadaan ini. Namun, saya akan pastikan semuanya kembali pulih seperti biasa,” katanya.

Untuk pengetahuan anda, hipertiroid atau hipertoroidisme adalah peny4kit di mana kadar hormon tiroid terlalu tinggi di dalam tubuh.

Apa pendapat anda? jangan lupa komen dan share!

SUMBER: HARIAN METRO

SUMBER: Rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published.